Erdőkövesd

Kezdőlap > További cikkek

Karácsonyi műsor 2011

Betlehem

"Soha nem volt még ilyen áldott éj, nem gyúl ki soha ily fény,
A legszebb tűz, a legszebb nap van a ragyogó ég ívén.
A mennyország elküldte, ím az Isten egy fiát,
A béke angyala énekel. Vele dalolunk glóriát."

December 21-én összegyűltünk, hogy lelkünkben is készüljünk a karácsonyi ünnepre. "Karácsony angyalai" és kísérőik útmutatásával érkezett meg a Jézus születését bejelentő angyal, hogy mindenki szívében kiteljesedjék a betlehemi jászolban fekvő kisded üzenete. Köszönjük minden szereplőnek és részvevőnek, hogy ilyen felemelő és szép élményben volt részünk.

A műsor előtt köszöntöttük az idén 50. házassági évfordulójukat ünneplő három házaspárt. További életükhöz kívánunk erőt, egészséget és nagyon sok boldogságot!

Képek1  Képek2  Videó

Bursa Hungarica 2012 pályázat

Hallgatók

Pétervására város és Erdőkövesd, Váraszó, Kisfüzes község önkormányzata az Oktatási és Kulturális Minisztériummal együttműködve a 2012. évre ezúton kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatot a Felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó tanulók részére.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjról bővebb felvilágosítást a mellékelt tájékoztatóban vagy a www.bursa.hu internet címen találnak.

A pályázók a pályázatukat a Közös Polgármesteri Hivatalban (3250 Pétervására, Szabadság tér 1., 11. sz. iroda) hozzáférhető vagy az alább letölthető űrlapon kötelesek benyújtani.

”A” típusú pályázati űrlap (tájékoztató)

A pályázat benyújtási határideje: 2011. november 15.

Illetékes ügyintéző: Szántóné Nagy Éva

Erdőkövesd 700 éves

Szalmabábuk a falu elején

Településünk 700 éves évfordulója alkalmából rendeztük meg az Erdőkövesdiek találkozóját, a templom búcsújának napján, Szent István és az új kenyér ünnepén. Meghívtuk azokat, akik Erdőkövesd szülöttei, mindazokat, akik itt élnek vagy éltek a településünkön, és dolgoztak a falu fejlődéséért. Nagy örömünkre sokan eljöttek az ünnepre. Köszönjük, hogy megtiszteltek minket megjelenésükkel! Találkoztak a régi ismerősök, osztálytársak, tanítók, valamikori szomszédok. Reméljük, sokan jól érezték magukat ezen a szép nyári napon. Tele volt a templom a megindító körmenetes szentmisén. Délután a szórakozás következett. A fellépő csoportok nagy tetszést arattak a közönség körében. Este sokat táncoltunk a sátor alatt a bálban. Köszönjük a szereplőknek és a felkészítőknek az áldozatos munkát, mellyel felejthetetlenné tették a napot. Sokan és sokat dolgoztak a nagy nap sikere érdekében a falu lakói közül. Köszönjük mindenkinek a nehéz, de örömmel végzett munkáját. Dolgoztunk, és jól éreztük magunkat a sátorállítás, a főzés és annak előkészítése közben, valamint a tálalás és a vendégfogadás során. A közösen végzett önzetlen munka kovácsolja össze az embereket egy alkotó közösséggé, melynek gyümölcse most ez az ünnep volt.

Erdőkövesd Önkormányzata ez úton is köszöni minden segítőnek, aki munkáját, idejét, energiáját, felszerelését, anyagi áldozatát adta a település 700 éves évfordulójának megünnepléséhez!

Az "Erdőkövesdért" Közalapítvány köszöni a működéséhez szükséges felajánlásokat!

A képeken nyomon követhető az ünnep és szórakozás, látszik, hogy sokan érezték magukat jól ezen a jeles eseményen. Erről lehet olvasni a heol cikkében is.

Képek1  Képek2  Képek3 

Erdőkövesd Challenge - 2011. augusztus 19.

Az "Erdőkövesd 700 éves" ünnephez kapcsolódóan augusztus 19-én került sor az Erdőkövesd Challenge lebonyolítására. A versenyre a környékbeli településekről is neveztek 4 fős csapatok. Nehéz és hosszú pályát teljesítettek sikerrel a gyermekek és kísérőik. Az ügyességet igénylő feladatok mellett a falu történetének ismeretéből és a közlekedési szabályok tudásából is felkészültnek kellett lenni a versenyzőknek.

A rendezvény ötletgazdája és megszervezője, Bíró Zoltán és Ködmön István ezúton is köszöni minden támogatójának a segítséget, mellyel emlékezetessé tehették a gyermekeknek ezt a napot.

Erdőkövesd Önkormányzata gratulál a versenyzőknek, hogy sikerrel szerepeltek ezen a nehéz versenyen, és természetesen a szervezőknek is az ötlethez és az ügyes lebonyolításhoz.

Képek1  Képek2