Erdőkövesd

Kezdőlap > További cikkek

Toinette Ramos látogatása Erdőkövesden

2011-ben is - szokásához híven - ellátogatott Erdőkövesdre a Franciaországban élő Toinette Ramos, született Piret de Bihain Antónia bárónő. A tanácsteremben fogadtuk a bárónőt, akit elkísért férje, fia és unokája. Barátságos beszélgetésünket követően a templomba kísértük őket. A kriptában lerótták tiszteletüket őseik sírjánál. Szeretettel várjuk a családot jövőre is!

Képek

Erdőkövesd 700 éves

Templom a haranglábbal

2011. augusztus 20-án ünnepeljük a falu fennállásának 700. évfordulóját. Szeretettel hívunk mindenkit az Erdőkövesdiek találkozójára! Visszavárjuk azokat, akik Erdőkövesd szülöttei, mindazokat, akik éltek a településünkön, vagy dolgoztak a falu fejlődéséért.

Jó szórakozást kíván minden kedves megjelenőnek

Erdőkövesd Önkormányzata

Meghívó

Népszavazás a Társult Képviselőtestületből való kiválásról

Érvényesnek minősül a szavazás, ha az arra jogosultak több mint 50 százaléka elmegy szavazni, eredményesnek tekinthető, ha a szavazók több mint 50 százaléka érvényes voksot ad le.

A napközbeni jelentéseket a települések honlapjain is nyomon követhetik majd (Erdőkövesd, Ivád, Váraszó). Napközben négy időpontban rögzítjük a részvételi adatokat: 9 óra, 11 óra, 15 óra, 18 óra.

- 9 óráig megjelent szavazók száma : 71 (13.5%)
- 11 óráig megjelent szavazók száma : 124 (23.5%)
- 15 óráig megjelent szavazók száma : 242 (46.2%)
- 18 óráig megjelent szavazók száma : 310 (59.1%)
- 19 óráig megjelent szavazók száma (végeredmény) : 328 (62.5%)

Szavazatok megoszlása : A leadott szavazatokból 215 igen és 112 nem, 1 érvénytelen szavazat mellett.

Grafikon1 Grafikon2

Pedagógusnap

Virágcsokor

"Vezesd őket, utat ne tévessz,
S magadhoz mindig hű maradj,
Mert élen állsz, és messze látszol,
Sose feledd: példa vagy!"
(Nagy László)

Hagyományteremtő célzattal megünnepeltük a pedagógusnapot. Köszöntöttük a falunkban a gyermekeinket nevelő, tanító, oktató dolgozókat. A szülői munkaközösség segítségével műsor készült, mely kis fogadással zárult. Köszöntöttük Zagyva Béláné Rita óvónénit, aki a megye legkiválóbb pedagógusa címet kapta meg ebben a tanévben. A díjazásról szóló cikk megtekinthető a Heves Megyei Hírlap honlapján. Gratulálunk a kitüntetéshez!

Képek