Erdőkövesd

Kezdőlap > További cikkek

Gyermeknap

Gyermeknapot ünnepeltünk a sportpályán. Az ünnep célja, hogy megemlékezzünk a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértéséről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Gyönyörű napsütéses időben önfeledten szórakoztak a faluban lakó gyermekek.

Képek

TeSzedd!

Te Szedd! A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány együttes kezdeményezésére 2011. május 21-én "TeSzedd!" hulladékgyűjtési akció volt Erdőkövesden. Köszönjük a résztvevőknek, hogy szebbé tették környezetünket.

Képek

Minden gyermek lakjon jól!

A "Minden Gyermek Lakjon Jól!" Alapítvány segítségével az Erdőkövesden élő hátrányos helyzetű nagycsaládok részére osztottuk ki a programban meghirdetett, az egész család teljes évi zöldség szükségletét biztosító vetőmagokat.

Képek

Hulladékgyűjtési akció

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány együttes kezdeményezésére 2011. május 21-én induló "TeSzedd!" hulladékgyűjtési akcióhoz Erdőkövesd is csatlakozott. Minden szép, tiszta környezetet szerető erőkövesdi lakost szeretettel várunk szombaton 10 órakor a polgármesteri hivatal előtt. Tegyünk azért, hogy szebb legyen a falunk!

Gombás Dezsőné
polgármester

Versmondó verseny az óvodában

2011. április 11-én a költészet napja alkalmából versmondó verseny volt az erdőkövesdi óvodában. A versenyen részt vettek a ivádi, pétervásárai és váraszói óvodások is. A versenyzőket Gombás Dezsőné polgármester asszony köszöntötte. Minden kisgyermeknek olyan szépen sikerült elmondani a verset, hogy dönteni sem lehetett, így mindenki első helyezést ért el, és nyereményként átvehette a húsvéti nyuszis ajándékkosarát. Gratulálunk a versenyzőknek, és további sikereket kívánunk nekik!

Képek

2011 március 15.

1848

Az 1848-as forradalom és szabadságharc megünneplésére gyűlt össze a falu lakossága. Ünnepi beszédet mondott Gombás Dezsőné polgármester asszony. A műsor folytatásaként láthatták a jelenlévők az általános iskola tanulóit, az erdőkövesdi nőikart és a férfikórust. Verset mondott Nagy Antalné és Tajti Dániel. A kulturális műsort követően a szenttamási sáncokon hősi halált halt báró Orczy István emléktáblájánál koszorút helyezett el: a képviselőtestület, a polgárőrség, a nyugdíjas-egyesület, az "Erdőkövesdért" Közalapítvány, az általános iskola és az óvoda. Az ezután következő szentmisét az elhunyt hősökért ajánlottuk fel.

Képek