Erdőkövesd

Kezdőlap > További cikkek

Farsang 2011

A farsang alkalmából vidám műsoros esten szórakozott a falu apraja-nagyja. Hallottunk itt verset, farsangolót, stand-up comedy-t. Cigánytáncokat nézhettünk. Az óvodások az "Ovi-foci" jelenetet adták elő, az iskolások pedig az "Égből pottyant mesék"-ből mutattak be részletet. A Nefelejcs Énekkar szép, régi népdalokat énekelt. A "régi idők fiatalsága" vidám, énekes és különösen szórakoztató műsorukkal búcsúztatták a telet.

Képek

Asztalitenisz-verseny

Hetek óta minden este asztaliteniszezőkkel volt tele a kultúrház Erdőkövesden. A környékbeli településekről is jöttek érdeklődők, hogy sportolással töltsék el a téli estéket. Február ötödikén amatőr asztalitenisz versenyen mérhették össze a tudásukat. Nagyon jó hangulatban telt el az egész napos rendezvény. Első helyezést ért el a versenyen Kladiva István (Pétervásárára), második lett Kívés Boldizsár (Váraszó), harmadikként Nagy Miklós (Erdőkövesd) végzett. Az érmeket átadta Gombás Dezsőné polgármester asszony és Pálfi Zoltán alpolgármester. A három legfiatalabb versenyzőt díjazta az "Erdőkövesdért" Közalapítvány, hogy ezzel is hozzájáruljon a fiatalok amatőr sportjának támogatásához. Gratulálunk a nyerteseknek, és további jó sportolást kívánunk. A továbbiakban is szívesen adunk teret falunk lakóinak az egészségtudatos magatartás kialakításához.

Képek

Sakkverseny 2011

Sakk

"Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos"
(Ethelbert Talbot)

Hagyományainkhoz híven ez évben is megrendeztük a Dulai Gusztáv Emlékversenyt. 20-20 perces rapid mérkőzéseken mérték össze tudásukat a sakkozók. Az idén a korábbi háromszoros győztes Kiss Pál (HMÖ SE) nemzetközi mester végzett az első helyen 5,5 ponttal. Az ezüstérmet Domány Mihály (Pásztó SE) szerezte meg, aki ugyancsak 5,5 pontot gyűjtött, míg a harmadik helyezett Botos Krisztián (Pétervására SE) lett 4 ponttal. A díjakat átadta Gombás Dezsőné polgármester asszony és Prommer Béláné. Az "Erdőkövesdért" Közalapítvány a legfiatalabb versenyzőket díjazta. Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek.

Képek

Adventi műsor Erdőkövesden

Betlehem

"Nézzétek, emberek! Ma ismét földre szállt Urunk,
ki újra életet teremt megfáradt, önmagunkba forduló,
üres szívünkbe."

Jézus életét megjeleníteni az emberek között! Ez volt Szent Ferenc hivatása, s tette ezt olyan szegényen és egyszerűen, hogy sokan úgy vélték, Krisztus képmása jött közénk. 2010 adventjén karácsonyi játékunkban ő nyújtotta magasba emelve a kisded Jézust az őt elutasító világ felé. Köszönjük minden szereplőnek ezt a csodálatos, felemelő, szép műsort!

Képek  Videó