Erdőkövesd

Kezdőlap > További cikkek

Mikulás - 2010

St_Nikolas
Szent Miklós...
Szent Miklós a hulló hóban puttonyával körbe jár,
Bekopogtat minden házba, s minden embert megtalál.
Mosoly ül az Öreg arcon, merre ő megy, hull a hó,
Nálunk hagyja a szívét, reánk szórja örömét,
Ajándékát hátán hordja, szíve csupa szeretet,
Sose nézi bőrünk színét, szeret minden gyermeket.
Mosoly ül az Öreg arcon, merre ő megy, hull a hó,
Nálunk hagyja a szívét, nekünk adja jókedvét.

2010-ben is eljött a Mikulás Erdőkövesdre a gyermekek nagy örömére. Az iskolánk tanulói köszöntötték műsorukkal, mely bizonyosan tetszett a Mikulásnak, mert minden gyermek kapott egy csomagot.

Képek

Advent a Kékestetőn

"Lelkünkben reménység, a szívünkben áldás:
Ránk köszöntött advent,
boldog Jézus-várás..."
(Ágh Tihamér: Adventkor)

A Heves Megyei Önkormányzat kezdeményezésére első alkalommal ünnepeltük az advent kezdetét Kékestetőn, az ország legmagasabb pontján. Horváth László országgyűlési képviselő felhívására 19 megye és a főváros küldte el adventi koszorúját. A megye több települése is képviseltette magát az ünnepen. Erdőkövesd község koszorúját a polgármester és a képviselők vitték el, hogy Kacsik Árpád plébános áldása után felgyulladjon a láng az első gyertyán - jelképként az összetartozásra.

Képek

Házassági évfordulók köszöntése

"Már vénülő kezemmel
Fogom meg a kezedet,
Már vénülő szememmel
Őrizem a szemedet."
(Ady Endre)

Jegygyűrűk

A képviselő-testület és a nyugdíjas-egyesület közös szervezésében házassági évfordulók köszöntésére került sor a Művelődési Házban 2010. október 27-én. 2010-ben a faluban öt aranylakodalmas és egy gyémántlakodalmas párt ünnepelhettünk. Évekkel ezelőtt esküt tettek: "és hogy őt el nem hagyom - holtomiglan-holtáiglan - semmiféle bajában. Isten engem úgy segéljen!" Az évek során hűek maradtak ezen esküjükhöz. Elfogadták és felnevelték becsülettel a gyermeküket/gyermekeiket. Kívánjuk, hogy továbbra is adjon az Isten nekik hosszú életet és bőséges kegyelmet.

Képek1  Képek2

Megalakult az új képviselő-testület

A Művelődési Házban tartotta alakuló ülését a képviselő-testület. Sok kedves vendég tisztelte meg jelenlétével a testületi ülést. A választási bizottság ismertette a választás eredményét, majd a megválasztott polgármester és a képviselők eskütételére került sor. A négy évre szóló programját ismertette a polgármester. Alpolgármestert választott a testület. A testületi ülés után jó hangulatú baráti beszélgetésre került sor.

Képek